Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rød er en af de mest udtryksfulde nuancer rundt, og når du tilføjer det til din have, resultaterne taler for sig selv. Mens en lille smule rød går en lang vej, mere af denne dristige farve går endnu videre! Vær ikke bange for at bruge røde planter i grupper på tre til fire. Eller du kan endda prøve en monokromatisk look, blande flere forskellige røde i en enkelt beholder eller blomsterbed.

Rød er også den foretrukne farve kolibrier. Så med en lille smule planlægning, kunne din værftet være abuzz med disse fantastiske løbesedler. Sådan opretter du en kolibrivenlig plantekombination.

1.
(Hemorocallis, Zone 3 til 10)

Du vil have blomstrer hele sommeren, når du planter denne baghave favorit. Vokse næsten enhver skygge tænkelige i fuld sol eller delvis skygge.  De når 10 inches til 4 meter høj og 11/2 til 4 meter bred.

Derfor elsker vi det: Det er nemt at dele daylilies med venner. Del dem hvert tredje til femte år for at genoplive og forhindre fortrængning.

2.
(Aquilegia, Zone 3 til 9)

Du kan finde columbine i næsten enhver skygge, herunder populære bicolored blomstrer. Plant i sol eller skygge til forår til tidlig sommer blomster. Vokser 1 til 3 meter høj og 6 til 24 inches bred.

Hvorfor vi elsker det: Det er en vidunderlig følgesvend plante. Par rød-hvid columbine med blå pansies for en nem, tidlig patriotisk skærm.

3. Kardinalblomst
(Lobelia cardinalis, Zone 3 til 9)

Der er en grund til, at denne plante er opkaldt efter sådan en smuk fugl. Den karminrøde blomster lyser haver, vokser op til 4 meter høj og 2 meter bred. Du kan dyrke det i delvis skygge til fuld sol.

Hvorfor vi elsker det: Denne skønhed synes at nå ud og vinke kolibrier. Plant flere på ét sted, og du er sikker på at se en flyvende juvel svævende i din have. Psst – sådan kan du tiltrække flere kolibrier til din baghave.

4.
(Penstemon, Zone 3 til 9)

Du kan dyrke disse muntre, farverige trompeter i fuld sol til lys skygge. Vokse i veldrænet jord, og de fleste vil tolerere tørke betingelser, når etableret.

Hvorfor vi elsker det: Blomsterne kan se delikat, men de pakker en hel punch, især når du gruppere flere af dem sammen.

Leave a comment