Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nemme måder at give dine planter mere lys
1. Se om grene er støbning skygge over din mad haven. Hvis ja, få en arborist til at tynde de overhængende træer.

2. Mal nærliggende skure, garager eller hegn hvide for at reflektere lys tilbage til dine planter.

3. Dyrk dine spiselige i bærbare beholdere eller dem med hjul, så du kan flytte afgrøderne til mere solrige pletter i din værftet efter behov.

4. Placer lyse flade trædesten mellem dine rækker for at reflektere lys og absorbere varme, hvilket tilskynder til hurtigere vækst.

For endnu mere veggie haven tips og råd, tjek Veggie Garden Remix: 224 nye planter til at ryste op din have og tilføj sort, smag og sjov af Niki Jabbour. Bogen er chockfull af forslag til at prøve nye-til-dig haven grøntsager og omfatter voksende oplysninger for hver plante forslag. Bestil en kopi online, eller hvor bøger sælges.

1. Salat
Lysbehov: 4 timer om dagen
Salat er hurtig og nem at dyrke, og det kan sås, så snart haven er klar i det tidlige forår. I skygge, holde sig til løs-blad sorter, såsom Green Salad Bowl og Black Seeded Simpson, der er klar til at vælge blot fire til fem uger fra såning. Undgå kurstyper af salat, som tager længere tid at modnes, når der er
er mindre let.

Hvorfor vi elsker det: Lav på plads? Intet problem! Løstblade salat trives i potter, plantageejere og vindueskasser i ugevis af friske salater.

2. Spinat
Lysbehov: 4 timer om dagen
Spinat vokser bedst i det kølige vejr i foråret og efteråret, trives i lidt sollys. Faktisk, voksende det i skyggen forlænger høsten ved at forsinke boltning, især i varme områder. For en solid høst, prøv Space, en glat-blad type med stor sygdomsresistens, eller den klassiske arvestykke sort Bloomsdale Long Standing, med dybe grønne, krøllede blade.

Derfor elsker vi det: Popeye havde ret – spinat er godt for dig! Det er fyldt med vitaminer og kan spises rå eller kogt. Det er en rig kilde til vitamin A og K, plus folat, mangan, magnesium og jern, og omfatter flavonoider, der kan hjælpe med at bekæmpe visse kræftformer. Det tilføjer også sort til din hjemmelavede salater. Win-win!

Leave a comment