Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1. Kardinalblomst
Lobelia Cardinalis, Zone 2 til 9
Størrelse: 3 til 4 meter høj, 1 til 2 meter bred

Kardinal blomst, opkaldt efter de røde klæder båret af romersk-katolske kardinaler, har brug for barkflis til at bevare fugt om sommeren og beskytte sit rodsystem i kolde nordlige vintre.

Hvorfor vi elsker det: Denne hjorte-resistente, reseeding og selvindgribende flerårige lyser delvis skygge eller fuld sol områder, der kan prale konsekvent fugtig jord. Flower pigge åbne fra bund til top, og ophold i blomst i flere uger.

Bonus! Sort er afgørende for at tiltrække rubin-struber og andre kolibrier. Plant denne kardinal blomst for på hinanden følgende blomstrer.

2. Bi balm
Monarda arter, Zone 4 til 9
Størrelse: 1 til 4 meter høj og bred

For en surefire måde at tiltrække kolibrier, vokse bi balsam. Uanset om du vælger indfødte eller dyrkede sorter, kan fuglene ikke modstå nektar-rige blomster. Bi balsam har brug for sol, fugtig jord, og masser af luftcirkulation for at afværge meldug.

Hvorfor vi elsker det: Efter rørformede pink, rød, hvid eller violet blomster fade, de runde frø hoveder tilføje skønhed i efteråret og vinteren og kan selv-so.

3.
Penstemon arter, Zone 3 til 9
Størrelse: 1 til 4 meter høj

Penstemons er nordamerikanske indfødte, der kommer i mange former. Det er bedst at plante dem, der er hjemmehørende i dit område. De er lav vedligeholdelse, hvis du placerer dem i fuld sol og jord med fremragende dræning; de hader våde fødder, især om vinteren.

Hvorfor vi elsker det: Mulighederne er næsten ubegrænsede. Vælg mellem en bred palet af blomsterfarver, herunder hvid, gul, blå, lilla, rød og orange.

4.
Hosta Arter, Zone 3 til 9
Størrelse: 6 til 30 tommer

Selv om de fleste hostas dyrkes for deres blade, de store klokkeformede blomster er fremragende nektar kilder i nuancer af lilla til hvid.

Hvorfor vi elsker det: Alle tænker på kolibri planter til solrige områder, men de små løbesedler som en sød godbid i skyggen, også.

Leave a comment