Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spis roserne – plus violer, stedmoderblomster og daglilies. Mange let at dyrke blomster er både smukke og lækre, tilføjer delikate smag og lyse farver til friske eller bagte fødevarer.

Kronblade er den smukkeste del af de fleste blomster. Den hvide base af et rosenblad kan være bitter, så rive eller skære det af først. Men du er velkommen til at spise hele squash blomster, nasturtiums, violer, salvie, stedmoderblomster, purløg og bratscher.

Husk dog, at ikke alle blomster er spiselige, så nippe kun på de typer, du ved er sikkert at forbruge. Og sørg altid for at dobbelttjekke, at de dyrkes økologisk – ingen pesticider, tak.

Sådan Cook med blomster

Den absolut nemmeste måde at bruge spiselige blomster er som pynt på plader eller på supper. Den smukkeste måde? Bland dem i salater, dips, hurtig brød og butters. Spicy nasturtiums tilføje en pebret bid til greens, mens hakkede kronblade ser gorgeous blandet ind i en creme fraiche dip eller flødeost spredning. Tilføj smag til blødgjort smør ved omrøring i snipped purløg blomster eller små timian blomster. Top en hvid matteret kage med farverige bratscher eller solsikke kronblade. (Læs mere: 9 Peppers at vokse i din Veggie Garden)

Hvad spiselige blomster til plante

Hvert år, så frø af blomstrende enårige såsom nasturtiums, calendulas, stedmoderblomster og bratscher, plus grøntsager som zucchini squash. Stauder med spiselige blomster omfatter roser og daylilies, plus urter såsom purløg, salvie, lavendel og mynte. (Læs mere: 9 Little-Kendte urter du bør grow)

Hvis du køber en plante, der blomstrer i en have center, hold ud på smag test kronblade, indtil nye blomster form, så du ved med sikkerhed, at de er kemisk-fri.

Sådan Store spiselige blomster

Fordi spiselige blomster visner hurtigt, høste dem umiddelbart før brug. Du kan tørre blomsterblade ved at hænge hele stængler i et varmt rum med god luftcirkulation, eller ved blot at placere individuelle blomster eller kronblade på en finmasket. Opbevar de tørrede blomster, som om de var krydderier, i lufttætte glasbeholdere holdes i et mørkt rum. Lavendel er en favorit til tørring.

Dagblade kronblade er faste nok til at blive blancheret i kogende vand i tre minutter, klappet tør, afkølet og holdes frosset, indtil du er klar til at bruge dem i et måltid. (Læs mere: Sådan Tør og Store Urter)

Fouragering Basics
Det er sjovt at finde naturlig, gratis mad. Bare følg disse retningslinjer.

Bed om tilladelse til at foder på privat ejendom og offentlige arealer i nærheden af dig.
Vær sikker på, at maden blev dyrket uden kemikalier eller forurenende stoffer.
Efterlad nogle bag for dyrelivet og forny kilden.
Test ny mad i små mængder for at lære, hvis det er enig med dig.
Vælg forsigtigt. En fejl kan bringe dit helbred i fare. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte dit amtsforlængelseskontor.

Leave a comment