Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uanset om du allerede er en dedikeret vicevært af baggård foderautomater eller helt nye til birding, er det altid en god idé at sparke det op et hak! Plant indfødte solsikker til at tiltrække og fodre dine elskede fugle, opbygge et sundere levested og gøre din plads let at administrere.

“Enhver, hvor som helst de bor, kan støtte de fugle, de elsker ved at dyrke indfødte planter,” siger Tod Winston, program manager for National Audubon Society’s Plants for Birds program. Solsikker er enkle – det tager ikke meget for deres frø at slå rod. Giv dem masser af sol og et sted i en gårdhave pot, hævet seng eller have, og du vil snart have en afgrøde af blomstrende blomster. (Læs mere! Top 10 Solrige solsikkesorter)

Vælg de rigtige planter
Tjek National Audubon Society’s Native Plants Database eller konsultere lokale indfødte planteskoler for at vælge en ideel art. Plant din solsikkefrø i slutningen af foråret. Jorden skal være varm og tør, uden mulighed for frost.

Solsikkefrø har brug for en jordtemperatur på omkring 50 grader Fahrenheit at spire. Mål med et termometer eller gå med din tarm. For at teste jordens fugt, snup en håndfuld og klem. Jorden er for våd, hvis den hænger sammen og ikke smuldrer. Når betingelserne er lige højre, plante frøene op til 1 tomme dyb, med omkring 12 inches mellem hver frø. De skal bruge omkring seks til otte timers sollys hver dag. (Læs mere! Plant en indfødt Bird Garden)

Gør en forskel
“Jo flere mennesker, der planter indfødte planter i deres gård, jo mere modstandsdygtige fugle vil være i lyset af klimaændringerne og i lyset af fortsatte tab af levesteder,” Tod siger. Han tilføjer, at næsten 41 procent af alle trækfuglebestande i Nordamerika er faldende.

Solsikker også gavne mange bestøvere, larver og fugle. Deres sammensatte blomsterhoveder er fyldt med pollen, og disse lyse skønheder vært for mere end 70 arter af indfødte møl og sommerfugl larver. Det er en big deal, fordi en rede af Carolina chickadee kyllinger kan spise op til 9.000 larver før fledging. Plus, 90 procent af landfugle foder insekter til kyllinger, så det er vigtigt at beskytte disse lokale befolkninger. Som en bonus, elsker migrerende fugle frøene, fordi de er højt fedtindhold brændstof til deres rejser sydpå. (Læs mere! Bird Migration Secrets Revealed)

Grow Relaterede indfødte planter
Hvis du søger nogle sort til at forskønne din baghave, overveje at plante andre indfødte fra Aster familien, herunder coneflowers, tickseed og sort-og brun-eyed Susans. (Læs mere! Top 10 frøbærende planter)

Fugle, der elsker solsikker
Disse fugle kan ikke modstå de snuskede snacks.

Cardinals
Grosbeaks
Chickadees (Chickadees)
Titmice (Titmice)
Krager
Jays
Finker
Nuthatches (Nuthatches)
Spurve
Buntings
Juncos
Rødpoller
Towhees
Spætter
Wrens (Wrens)
Pine Siskins

Leave a comment