COVID-19-rokotteet — miinus neula? Tutkijat, jotka työskentelevät kapseleiden, nenäsuihkeiden kanssa

Kun 13 COVID-19-rokotetta on käytössä ympäri maailmaa, lääkeyhtiöt tutkivat toisen sukupolven teknologiaa, joka voisi muuttaa annosten annostelua ja jakelua.

Nämä rokotteet voidaan ottaa suun kautta nieltävänä kapselina, kielen alle liukenevana tablettina tai nenäsumutteena. Tällaiset formulaatiot eivät edellyttäisi jäähdytystä, eivätkä ne tarvitsisi terveydenhuollon työntekijöitä niiden antamiseen.

Ponnistelut ovat alkuvaiheessa ilman takeita onnistumisesta. Tutkimus- ja kehityskustannukset ovat jyrkät, ja vain pieni osa yrityksistä – yksikään, jolla on tällä hetkellä sallittu rokote – tutkii näitä vaihtoehtoisia menetelmiä. Työ voi tuntua uhkapeliltä, mutta sillä voi olla ratkaiseva rooli pandemian lopettamisessa.

« On rohkaisevaa nähdä valmistajien jatkavan rokotteen kaavojen helpompaa antamista », sanoi Esther Krofah, Milken Instituten FasterCuresin toiminnanjohtaja. « Meidän on keskityttävä globaalisti, eikä vain kotimaiseen keskittymiseen. »

Kun 22 prosenttia sen väestöstä on rokotettu, Unites-valtiot ovat antaneet enemmän annoksia kuin mikään muu maa maailmassa, ja tiedot osoittavat, että korkean tulotason maat ovat jakaneet annoksia tehokkaammin kuin matalan tulotason maat.

« Yhdysvallat ei voi olla turvassa, jos muu maailma ei ole turvassa », sanoi Bruce Innis PATH:n kanssa, joka on voittoa tavoittelematon järjestö, joka työskentelee 70 maassa varmistaakseen maailmanlaajuisen terveydenhuollon tasapuolisuuden. « Aikana maassa, jolloin tasapuolisuuden linssiä sovelletaan kaikkeen, emme voi tuntea oloamme hyväksi rokotteen saamiseksi, jos sitä ei tapahdu kaikkialla. »

Nykyiset rokotteet tarvitsevat ruiskuja ja jäähdytystä. Nämä vaatimukset ovat logistisia haasteita, jos SARS-Cov-2-virus on hävitettävä.

Moderna- ja Pfizer-rokotteet vaativat erittäin kylmäsäilytystä tai kuivajäätä. Johnson & Johnson -rokote, joka on pantu pitoon, kun viranomaiset tutkivat raportteja hyvin harvinaisista mutta vaarallisista verihyytymistä, voidaan säilyttää pakkasen yläpuolella olevissa lämpötiloissa.

FasterCuresin mukaan, joka seuraa 326 COVID-19-hoitoa ja 252 rokotetta, viisi yritystä kehittää suun kautta otettavia rokotteita, ja kaksi – ImmunityBio ja Vaxart – ovat edenneet vaiheen 1 kliinisiin tutkimuksiin.

13 yritystä työstää intranasaalisia suihkeita, ja viisi on varhaisissa kliinisissä tutkimuksissa.

« Meidän ei pidä aliarvioida sitä, kuinka haastavaa on luoda oikeat rokotevalmisteet, jotka tuottavat tehokkaan immuunivasteen », Krofah sanoi.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *