Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Har du nogensinde tænkt på at blive videnskabsmand? Hvad hvis du kunne gøre det uden ekstra skolegang, fra komfort i hjemmet? Hvis det lyder spændende, så borger videnskab er lige op ad din gyde. Citizen science projekter mennesker i alle aldre og færdighedsniveauer til at hjælpe med at indsamle data om en række emner, som fuglereder, monark migration, og ændringerne i sæsonen. Forskere bruger disse data til at fuldføre forskning på en langt større skala, end de ville være i stand til på egen hånd. Internettet har gjort borgervidenskab mere tilgængelig end nogensinde før, og millioner af mennesker deltager i projekter hvert år.. Hvis du gerne vil deltage i, så tjek disse baggård borger videnskab projekter, du kan gøre ret i din egen have.

Backyard Citizen Science for Birders
Ebird

eBird (et projekt af Cornell Lab of Ornithology) er baghaven borger videnskab projekt for birders. Mere end 500 millioner fuglespotting er blevet rapporteret til eBird i de sidste 15 år, og det er blevet nummer et sted at gå til information om birding hotspots, sporing og meget mere. Smartphone-appen gør det nemt at bruge i marken, men du kan også indsende observationer ved hjælp af din computer. Få mere at vide, og send dine til eBird observationer her.

ProjektfeederWatch

eBird er til rapportering af alle observationer, men Project FeederWatch er specielt til baggårdfuglefugle. Hver vinter (det tidspunkt, hvor fuglene besøger foderautomater mest), deltagerne rapporterer observationer på deres baghave fugl foderautomater på to på hinanden følgende dage en gang om ugen eller deromkring. Kernen i disse rapporter er de almindelige hverdagsfugle, du ofte tager for givet. Overvågning af disse befolkningsgrupper er afgørende for at forstå økosystemernes sundhed og virkningerne af klimaændringerne. Der er et mindre gebyr for at deltage i FeederWatch, for at hjælpe med at støtte de omkostninger, der er involveret i projektet. Til gengæld modtager du et startsæt, der indeholder en fuldfarvet plakat af almindelige foderfugle. Få mere at vide om Project FeederWatch her.

Projekt NestWatch

Hvis vinteren er for at se foderautomater, foråret er for at se reder. NestWatch er en baggård borger videnskab projekt, der overvåger redefugle, sporing af deres resultater og udforske tendenser som timing, antal æg, og meget mere. NestWatchers besøger en rede (efter at have taget et onlinekursus på den sikreste måde at gøre det) med få dages mellemrum og rapportere deres resultater. Bliv certificeret, og begynd at rapportere her.

Leave a comment