Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Det er bare sund fornuft – jo mere sommerfugl blomster du har i din have, jo flere sommerfugle vil du se. Hvis du har en stor gård, kan det være svært at finde ud af at fylde rummet uden at sprænge banken. Svaret? Voksende sommerfugl blomster fra frø! Masser af nektar blomster, sommerfugle elsker er nemme at starte fra frø. Mange også selv-so frit, hvilket betyder, at disse blomster vil vende tilbage år efter år uden omkostninger for dig.

Ud over de 9 favoritter, vi har rundet op nedenfor, indfødte vilde blomster er en glimrende måde at tiltrække sommerfugle på et budget. Kontakt dit lokale amtsudvidelseskontor for at få en liste over vilde blomster, der findes i dit område. En note: vær forsigtig med “wildflower blandinger” til salg mange steder; De omfatter ofte arter, der ikke er rigtig egnede til alle områder.

Morgenfrue
Tagetes spp.

Denne gammeldags havestandby fortjener mere opmærksomhed i sommerfuglehaven. Vælg den fulde dobbeltblomstrede sorter for deres evne til at holde vand mellem kronbladene, hvilket giver tørstige sommerfugle et godt sted at stoppe for en slurk samt nogle nektar. Start indendørs omkring 8 uger før du vil være klar til transplantation, eller så direkte udendørs i foråret.

Tithonia (Tithonia)
Tithonia rotundifolia

Også kaldet mexicansk solsikke (selvom det ikke er en ægte solsikke), denne sommerfugl magnet er perfekt til det varme solrige sted i din have. Det faktisk kan lide tørrere jord, når det er etableret, og de lyse orange kronblade synes at trække hver sommerfugl i nabolaget.

Zinnia
Zinnia spp.

Åh, den brede vifte af zinnias! Singler, doubler, solide og brudte farver, høj og kort – listen fortsætter. Dyrkning zinnias fra frø er meget tilfredsstillende. De spirer inden for et par dage, og blomst på blot et par uger. Du kan starte dem indendørs omkring 6 uger før du vil være klar til transplantation udendørs, eller direkte-so i din have efter den sidste frost eller i foråret.

Koneflower
Echinacea spp.

Coneflowers er en favorit af sommerfugle og gartnere ens. Disse høje robuste blomster trives hele sæsonen lang, og da de er stauder, vil de vende tilbage år efter år. Start coneflowers tidligt, så de vil have tid til at blomstre den første sæson, eller så dem faldet før.

Leave a comment