Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Få kan modstå fornemmelsen af en rosenhave. . . tilsyneladende endeløse sort og farve, accent af berusende parfume, der fylder luften. Roser kommer i en række dufte, herunder krydret, anis, citrus, frugtagtig, og den klassiske gamle rose. Faktisk, for mange folk en rose uden duft (og der er et overraskende antal af dem) er bare ikke værd at vokse. Hvis du føler, at vejen også, har vi rundet op 18 duftende roser, der vil fylde din have med aroma hele sommeren lang.

Roser tage tålmodighed og omhu, så læs op først og lære at give dem TLC de har brug for at trives. Vælg derefter roser, der passer til dit klima og vækstbetingelser. Vær klar til at beskære og befrugte regelmæssigt, og dække dem til at overleve vinteren i koldere klimaer. Hvis du giver dem den pleje, de har brug for, vil du blive belønnet med duftende roser hele sæsonen lang. Her er et par ressourcer, der kan hjælpe dig i gang.

Hr. Lincoln
Hybrid te

Muligvis den bedste røde rose af hele tiden, Mister Lincoln vandt en All-American Rose Selections pris i 1965 og har været populær lige siden. Den stærke duft er ofte beskrevet som “melon-duftende.” Denne rose vokser høj og blomstrer hele sæsonen lang i en række vejrforhold. Zone 5 – 10.

Ebb Tide
Floribunda (Floribunda)

Ebb Tide’s masser af dybe lilla blomster er sande show-propper. Skær en klynge eller to og bringe dem ind, hvor de langvarige blomster fylde rummet med en krydret fed duft. Zone 4 – 9.

Citrus Splash
Busk Rose

Citrus Splashs livlige orange og lyserøde kronblade er smukke nok på egen hånd, men når du tilføjer den citrussødlige duft, ved du, at du har en vinder! Denne sort er kendt for at være en noget langsom starter, så bliv ikke overrasket, hvis det tager et par år at virkelig nå sit spektakulære potentiale. Zone 6 – 10.

Hemmeligheden er ude!
Hybrid te

Der er noget så dragende ved en helt hvid rose. Hemmeligheden er ude! ser sød og ren ud, men kan prale af en stærk krydret duft. Anlægget er kompakt, men blomstrer kan vokse op til 6 inches, vises hele sæsonen lang. Zone 5 – 9.

Leave a comment